STARLIFE

Egészséges életmód – Mozgás

Igen, az egészséges életmódhoz hozzátartozik a mozgás is. Azonban nem kell profi sportolónak lenni, vagy órákat tölteni az edzőteremben vagy a sportpályán. Elég minden nap csak pár percet szánni a mozgásra - lehet gyalog menni a munkahelyre és haza, lefekvés előtt sétálni egy jót a természetben, vagy nem használni felvonót, stb..., aki akar, talál lehetőséget a mozgásra :-)

Az emberi szervezet mozgásra lett teremtve

Már Arisztotelész az ókori római filozófus is tanítványainak azt hangsúlyozta: „Semmi sem teszi tönkre úgy az egészséget, mint a fizikai semmittevés.“

Arról a tényről, hogy a fizikai aktivitás hozzájárul a szellemi és testi egészség megőrzéséhez, jobbulásához, nem kell senkit sem speciálisan meggyőzni.

Azonban a fizikai munka jelentős részét a gépek átvették tőlünk, a lábakat pedálok helyettesítik az autókban, így a sok ember ülő életmódot folytat.

Olyan társadalom vagyunk, ahol az emberek függenek az ülőmunkától. Hosszú órákig ugyanabban a pózban való ülés ahhoz vezet, hogy a test tartóváza és az izmok elgyengülnek, a lábak elveszítik a támasztást, a medence elveszíti stabilitását, a gerinc elferdül.

A mozgáshiány testi tüneteket okoz, ami korlátozza a szabad mozgást, koncentrálási problémákat okoz és nem lehetséges a stresszt levezetni. Már csaknem hatéves kortól egy zárt helységben ülünk, ami azt jelenti, hogy a szerevet nem kap elég oxigént, és ha nem figyelünk eléggé az étrendünkre, akkor a szervezet még alultáplált is lesz. Annak ellenére, hogy egyre gyakoribb a lazítás aktív formája, a TV és PC előtt eltöltött idő még így is sokkal több, mint az aktív mozgással eltöltött idő. Ezért olyan nagyon fontos, hogy a mindennapi teendő mellett is találjunk magunknak egy kis időt a sétára, tornára. A rendszeres, megfelelő mértékű fizikai terhelés növeli a teljesítményt, az erőt és az izmok tömegét. Előnyösen befolyásolja az alakot, szív- és érrendszert, anyagcserét, méregtelenítést és enyhíti a fizikai és szellemi feszültséget.

Az aktív mozgás növeli az ízületek mozgástartományát, formálja azok felületét és védi a kopástól.

A torna befolyással van a helyes testtartásra, az egyensúlyra és koordinációra, stimulálja az immunrendszert és gyógyír a civilizációs betegségek ellen.

Az aktív életmódnak köszönhetően nem csak megelőzzük a betegségeket, de meg is szabadulunk tőlük.

Ne higgyen az állításnak, hogy ha az ízületek betegek, akkor kímélni kell őket, nem lehet leterhelni, nem lehet semmilyen aktív tevékenységet végezni. A betegség, kivéve a baleseti sérüléseket, szervezet homeosztázis (belső környezet állandósága) állapotának felborulása, amikor nem csak egy szerv szenved. A mozgásrendszer degeneratív betegségei mindig más betegségekkel együttesen fordulnak elő, pld. túlsúly, diabétesz, magas vérnyomás. Ezek okai a mozgáshiány vagy az ízületek megterhelése, de a táplálék és a belső szervezet tisztántartása, azaz a rendszeres méregtelenítés hiánya is. A belek toxinjai bekerülnek a kis és nagy ízületekbe, a végtagokba és a gerinc ízületeibe, ezzel folyamatos destrukciót váltanak ki. Az ízületek elkopnak, megduzzadnak, fájnak és korlátozzák a szabad mozgást.

Amikor jól érezzük magunkat és egészségesnek, akkor az életünk is sokkal kellemesebb.

Ha nincs hozzászokva a fizikai aktivitáshoz, akkor a gyakorlatokat kezdje el lassan, fokozatosan.

Ahogy javul a fizikai kondíciója és egészségi állapota, növekedni fog az energiája és automatikusan többet szeretne tornázni.

Az aktivitás olyan formáját válassza, mely Ön számára kellemes és megfelel az Ön mozgástartományának. Amennyiben fizikailag aktív, versenyszerűen vagy szabadidejében sportol, vagy nehéz fizikai munkát végez, és ízületeit nagy terhelésnek és mikro-sérüléseknek teszi ki, megelőzésképp táplálja ízületeit étrend-kiegészítőkkel.

Az egészséges testmozgás arany alapelve:
Tornázzon hetente három alkalommal 30 percig – intenzitás: pulzusszám 130/perc.

Nincs bejelentkezve.
Jelentkezzen be e fenti menüben az ID és jelszava segítségével.

SPORT TEAM STARLIFE

Sport alkalmazás az okos telefonban :

Sports Tracker Running Cycling
Push Ups Work
Sit Ups Workout  
Runtastic Sit-Ups Ab Workout
Dřepy - Squats Workout  
Runtastic Squats – Workouts
Please wait while loading data…