APOTHECIUM

Un stil de viață sănătos - ACTIVITATE

Da, activitatea fizică este o parte inseparabilă a unui stil de viață sănătos. Totuși, nu este nevoie să fiți un atlet profesionist sau să petreceți ore îndelungate în sala de gimnastică sau să impresionați, este suficient să găsiți un moment în fiecare zi pentru activități simple – mergeți pe jos de acasă la serviciu și invers, plimbați-vă în natură seara înainte de culcare, nu folosiți liftul…există o activitate pentru oricine dacă doriți cu adevărat acest lucru. :-)

Corpul uman a fost proiectat să se miște

Filozoful grec din antichitate Aristotel a insuflat elevilor săi principiul: "Nimic nu distruge sănătatea noastră ca lipsa activității fizice".

Faptul că activitatea fizică ajută la îmbunătățirea condiției fizice și a stării psihice nu mai are nevoie de convingere.

Majoritatea eforturilor fizice au fost preluate de mașini, picioarele au fost înlocuite cu pedale în automobile și majoritatea dintre noi ducem o viață sedentară.

Noi suntem oameni care depindem de scaune. Ore lungi petrecute într-o poziție duc la slăbirea oaselor și mușchilor, suport flexibil, pelvisul își pierde stabilitatea și coloana spinării se încovoiază.

Ca urmare a inactivității fizice noi suferim de boli fizice, restricții la libertatea de mișcare, probleme cu concentrarea și incapacitatea de relaxare. A sta multe ore într-o cameră închisă din al șaselea an de viață face ca organismul să ducă lipsă de oxigen și consumul oricărei diete provoacă malnutriție. În ciuda unei forme tot mai populare de odihnă activă, activitățile fizice continuă să piardă teren în fața timpului pe care îl petrecem în fața televizorului și calculatorului. Prin urmare, în goana de a realiza obligațiile și sarcinile zilnice, este foarte important ca noi să avem un interval minim de timp pentru plimbare sau exerciții fizice. Efortul fizic sistematic moderat crește performanța, rezistența și masa musculară. El afectează pozitiv înfățișarea caracterelor, sistemul cardiovascular, metabolismul, detoxifierea și atenuează stresul fizic și psihic.

Odihna activă crește gradul de mișcare al articulațiilor, formează suprafața lor și le protejează de uzură.

Exercițiul fizic ajută la menținerea posturii corecte, echilibrului și coordonării mișcării, stimulează sistemul imunitar și vindecă bolile civilizației.

Mulțumită unui stil de viață activ nu doar prevenim bolile, dar le și vindecăm.

Nu credeți afirmația că atunci când articulațiile sunt bolnave, organismul nu trebuie stresat și nu trebuie să facă activitate fizică. Boala, în afară de vătămare corporală, este o stare perturbată a homestaziei, de care nu suferă doar un singur organ. Bolile musculoscheletice degenerative apar împreună cu alte boli, de exemplu, obezitatea, diabetul și tensiunea arterială ridicată. Cauza lor este nu doar lipsa de exerciții fizice sau împovărarea articulațiilor, ci și alimentația și lipsa îngrijirii cu privire la igiena corporală internă, de exemplu, curățarea regulată a organismului. Toxinele intestinale migrează spre articulațiile mici și mari ale membrelor și coloanei spinării și provoacă distrugerea lor treptată. Articulațiile sunt supuse uzurii, se inflamează, sunt dureroase și astfel limitează libertatea de mișcare.

Când ne simțim bine și suntem sănătoși, viața este mult mai plăcută.

Dacă nu sunteți obișnuiți cu activitatea fizică, începeți exercițiile mai lent.

În funcție de cum veți îmbunătăți condiția dvs. fizică și starea de sănătate, veți crește automat energia și veți dori să exersați mai mult.

Alegeți o formă de activitate care este plăcută pentru dumneavoastră și este mișcare. Dacă sunteți o persoană activită fizic, faceți exerciții fizice în mod competitiv sau doar pentru recreere sau faceți muncă fizică grea și expuneți articulațiile la greutăți mari și micro-accidente, întăriți preventiv sistemul musculoscheletic cu suplimente nutriționale.

Principiul de aur al exercițiilor fizice sănătoase: exersați acasă de trei ori pe săptămână timp de 30 minute într-un ritm de 130 bătăi de inimă pe minut.

Nu sunteţi înscrişi (accesaţi).
Înscrieţivă (accesaţivă) vă rog în partea de sus a meniului cu ajutorul ID-ului si parolei.

Aplicaţii activităţi sportive pentru smartphone:

Sports Tracker Running Cycling
Push Ups Work
Sit Ups Workout  
Runtastic Sit-Ups Ab Workout
Dřepy - Squats Workout  
Runtastic Squats – Workouts
Vă rugăm, să așteptați, se încarcă datele